donderdag 4 juni 2015

Dag 2: Van Duitsland naar Zwitserland

Rond een uur of half negen staan we weer startklaar om naar Zwitserland te rijden. We hebben prima geslapen en gaan dus uitgerust aan onze tweede dag beginnen. Onderweg is er door de feestdag nauwelijks vrachtverkeer waardoor de rit toch net wat plezieriger verloopt. Voor we het weten staan we al weer bij de Zwitserse grens. Het voordeel van het rijden met een caravan is dat je in een aparte baan de grens over rijdt en niet in de rij hoeft te staan wachten zoals de anderen wel moeten.

Zwitserland is schitterend om door heen te rijden. We zien weer een heleboel prachtige plekken waar we in de toekomst ongetwijfeld nog wel eens wat langer zullen blijven. Maar nu rijden we door naar de Gotthardtunnel.

Op de radio horen we al dat de Gotthardpas dicht is door vallende rotsblokken zodat het extra druk in de tunnel is. Met een vertraging van twee uur weten we door de tunnel te komen. Het wachten in de file is bij 30 graden echter wel vermoeiend. Wanneer we op de camping komen blijken ook hier wel slechts een handjevol doortrekkers te zijn. Ada maakt een heerlijke salade en rond een uur of negen zijn we zo moe dat we gaan we slapen. Morgen is er weer een dag….

Geen opmerkingen:

Google Adsense