woensdag 3 juni 2015

Dag 1: De heenreis

Het is eindelijk weer zover. We mogen op vakantie naar Toscane in Italië.  De caravan staat al aangekoppeld voor ons huis en we zijn gereed om te vertrekken. Nog even een laatste check of alles goed is aangesloten en of de verlichting goed werkt. Alles ziet er goed uit en we trappen op het gaspedaal om te vertrekken.

We zijn wel heel benieuwd hoe ons dorp er over drie weken uit ziet. De bestrating wordt vernieuwd en veranderd om de hardrijders te dwingen om met wat minder vaart door de dorpskern te rijden. Tegen de tijd dat wij weer terugkomen moet alles af zijn.

De eerste dag van de reis naar Italië verloopt zonder problemen. We passen onze snelheid aan aan de vrachtwagens zodat we daar geen last van hebben en zij niet van ons. Het is wel weer een aantal jaren geleden dat we met zulk warm en vooral droog weer te maken hadden. Hoe dichter we bij onze eerste tussenstop komen hoe warmer het wordt.

IMG_1801-kopie

Rond een uur of half vier rijden we de camping Adam in Bühl op. Zoals bijna altijd zijn wij de eerste doortrekker. Na ons zullen er nog twee komen. Het is niet druk dit jaar met de doortrekkers. Heel anders is het met kleine tentjes die naast ons bij het meertje worden opgezet. Morgen is het feestdag (Evangelischer Kirchentag zegt de kassière van de supermarkt lacherig) en veel Duitsers hebben een extra lang weekend. En met dit schitterende weer hebben er veel voor gekozen om te gaan kamperen. Het is hier dus reuze gezellig!

Nadat we de caravan op zijn plaats hebben gezet gaan we naar Vimbuch om een paar flessen Duitse wijn te kopen. Met een paar Dornfelders komen wij de eerste dagen wel weer door!

En we eten natuurlijk in het restaurant van de camping. Wat kunnen die Duitsers toch heerlijk koken. Morgen eten we maar een salade….

Geen opmerkingen:

Google Adsense