dinsdag 7 augustus 2012

Uitslag van het lymfeklier onderzoek


Vanmorgen zijn we weer naar het VieCuri ziekenhuis in Venlo geweest om de uitslagen van de onderzoeken te vernemen. De biopt van de huid bleek helemaal schoon te zijn. De chirurg heeft de huid van de borst vanmorgen nog verder bekeken maar kon ook geen visuele aanwijzingen vinden dat de huid aangetast zou zijn.

In de poortwachtersklier was geen tumor aanwezig maar zijn op microscopisch niveau wel enkele solitaire tumorcellen gezien. Er is dan sprake van micrometastasen. Waarschijnlijk zullen de overige lymfeklieren nu niet uit de oksel verwijderd worden maar zal in een later stadium de oksel bestraald worden.

Verder bleek vanmorgen dat een borstreconstructie met eigen weefsel wel tot de mogelijkheden behoort. Dit zou tijdens dezelfde operatie als de verwijdering van de tumor uit de borst kunnen plaatsvinden.
De beslissing of we dit wel of niet willen kunnen we nog nemen op het moment dat de chemokuren klaar zijn. We hebben dus nog enige bedenktijd.

Morgen, woensdag, worden de botten, de lever en de longen verder onderzocht. Volgende week dinsdag krijgen we hiervan de uitslag. Dan zal ook het behandelplan gepresenteerd worden. Volgende week donderdag worden 'markers' in borst rond de tumor geplaatst. Met behulp van deze kleine 'nietjes' kan dan gecontroleerd worden of de tumor door de chemokuren slinkt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi ada en Rob,

Wij zijn wel met vakantie maar vinden het erg fijn dat we via deze blog op de hoogte blijven. Fijn dat het er op dit moment wat gunstig uitziet. Maar je hebt nog een lange weg te gaan. Wel vervelend is het wachten. Heel veel sterkte en we denken aan jullie. Groetjes Theo en Gini

Google Adsense