dinsdag 31 juli 2012

Poortwachtersklier verwijderd

Vanmorgen is door middel van de radioactiviteit die Ada gisteren ingespoten heeft gekregen, de poortwachtersklier opgespoord. Op het scherm van het scan-apparaat was heel goed te zien waar de klier in de oksel lag. Met een geigerteller werd de exacte plaats bepaald.

Aangezien de poortwachtersklier pas in de loop van de middag zou worden verwijderd hebben in de tussentijd een mooie stadswandeling door Venlo gemaakt, uiteraard aan de hand van een geocache. Venlo heeft prachtige oude gebouwen!

's Middags volgde dan de ingreep. Terwijl Ada aan de rechterkant aan de praat werd gehouden door een verpleegkundige, verwijderde de chirurg aan de linkerkant kant de poortwachtersklier. Uiteraard was ze hiervoor plaatselijk verdoofd. Van de ingreep zelf heeft Ada weinig gevoeld, maar voor de ingreep is er nog blauwe inkt in de borst gespoten. Dat voelde wel vervelend.

Om half drie was de ingreep klaar waarna Ada nog tot drie uur kon bijkomen op een bed. Toen de ingreep klaar was werd ik opgehaald door de verpleegkundige zodat ik bij Ada kon blijven.

Volgende week dinsdag krijgen we de uitslag te horen

1 opmerking:

Anoniem zei

ben druk aan het duimen voor jullie:))

Google Adsense