woensdag 6 juni 2012

Vakantie 2012, dag 6, Rosignano

We zijn weer helemaal uitgerust en vinden dat het hoogtijd is om wat geocaches te gaan zoeken. Daarvoor rijden we naar Rosignano, een dorpje wat ten noorden van Cecina.

De eerste cache die we gaan zoeken is een multicache. Nu zijn we in Nederland gewend dat zo’n multicache meerdere tussenstations heeft en veelal een lengte heeft van de tussen de drie en de twaalf kilometer. Maar in Italië heeft zo’n multicache vaak maar één tussenstation en bedraagt de lengte maar een paar honderd meter. Zo is het ook gesteld met deze multicache. Vlak bij de parkeerplaats vinden we de aanwijzing die we nodig hebben (op een ijsstokje!) om de coördinaten van de eindcache te berekenen. De cache heet “Watching Islands” maar vanaf het eerste tussenpunt kun je de zee nog niet zien liggen. Maar als we naar het eindpunt lopen wordt duidelijk waarom de cache zo heet. Na een klim tot zo’n 65 meter hoogte hebben we opeens een fraai uitzicht op de zee en de eilanden Elba en Corsica? Watching Islands dus!

IMG_0216    

Nadat we de multicache gevonden hebben rijden we naar de kust om een tweede geocache te zoeken, dit keer een traditional. Dit stuk kust in Rosignano komt ons bekend voor want hier hebben we in het verleden al meerdere geocaches gevonden. We parkeren de auto en lopen naar de kust. Ada is druk bezig om de gps te bestuderen en valt plotseling van een gemene hoge stoeprand af, op het asfalt. Het gevolg is een wond aan de hand en een geschaafde knie. Gelukkig hebben we voor de vakantie de EHBO uitrusting bijgevuld dus kan ik direct eerste hulp gaan verlenen, Gelukkig valt het allemaal nog mee, al heeft ze wel de nodige pijn. Maar Ada is een harde en wil toch de geocache gaan zoeken. Die vinden we gelukkig zonder problemen. Vervolgens gaan we maar naar huis om van de schrik te bekomen!

IMG_0218 IMG_0217

1 opmerking:

Moniek zei

O o. Doe toch eens voorzichtig mam!! Ik kan me nog iets herinneren van een ambulance die naar een restaurant moest komen, of een hap uit je been na een misstap bij het caravan trapje!! Xxx Moniek

Google Adsense