woensdag 13 juni 2012

Vakantie 2012, dag 13, Rosignano

Er zijn nog een drietal geocaches bij Rosignano die we nog graag willen gaan zoeken. Aan de hand van deze caches hopen we weer mooie plekjes te ontdekken in dit gebied. Als eerste gaan we naar een cache die in de heuvels ten noordoosten van Rosignano ligt, aan de SR206. We parkeren de auto bij een wegrestaurant en lopen het laatste stuk naar de cache. Het pad ernaar toe is al prachtig maar het uitzicht is hier echt geweldig. Dit is het echte Toscaanse landschap zoals je dit op ansichtkaartjes ziet! Het vinden van de cache levert geen problemen op en even later kunnen we onze naam in het logboekje schrijven.

IMG_0347 IMG_0348 IMG_0354

De volgende cache brengt ons naar een wat minder boeiende plek op een kruispunt. De cache zit hier verborgen in een ijzeren paaltje van een wegwijzer. Maar de weg ernaar toe biedt in Rosgnano Marittimo wel een heel mooi uitzicht op Rosignano Solvay en de zee. Terwijl ik een foto maak koopt Ada nog gauw even brood bij de plaatselijk bakker.

IMG_0356    

Voor de derde cache parkeren we de auto op een groot parkeerterrein in Rosignano Solvay. Nadat we hier eerst een kop cappuccino in het restaurant il Cardellino hebben gedronken (www.ilcardellino.net) eten we ons brood op in het park. Van hier lopen we naar de cache in Castelioncello. Een in de rotsen gemaakte stenen trap voert ons hier naar het lager gelegen strand. Het uitzicht op de zee en het strand is natuurlijk weer heel mooi. Het waait behoorlijk hard dus is er veel branding. De rode vlag hangt uit, er mag niet gezwommen worden. Na lang zoeken weet Ada de cache in een nis in de rotsen te vinden.

IMG_0359 IMG_0360 IMG_0364

‘s Avonds rijden we naar Casale Marittimo om wat foto’s van de ondergaande zon te maken. Het is ongeveer kwart voor negen en het is opmerkelijk stil op straat. Er is geen Nederlander en geen Duitser te bekennen op straat. Je ziet alleen maar Italianen. Raar he?
Op de één na laatste foto hieronder zie je in de verte Elba liggen!

IMG_0367 IMG_0374 IMG_0377
IMG_0378 IMG_0379 IMG_0383

Geen opmerkingen:

Google Adsense