zaterdag 27 maart 2010

Een nieuw huis

De afgelopen week was een emotionele week vol stress en spanning met een happy end.

Het begon allemaal een aantal jaren geleden. We hebben en kavel van 600 m2 met een voortuin, een achtertuin en twee zijtuinen. Omdat ik moet oppassen met schimmels en bacteriĆ«n en omdat ik sneller moe ben dan voordat is ziek werd, werd het onderhoud van de tuin voor mij een steeds zwaardere opgave.  Maar ook het huis vroeg het nodige onderhoud. Daarom besloten we om ons huis te gaan verkopen en een ander, makkelijker te onderhouden huis, te gaan zoeken met minder tuin. Maar mede door de financiĆ«le crisis leek het ons niet het juiste moment om ons huis te verkopen. We hadden ons er eigenlijk al bij neergelegd dat we de komende jaren in ons huis zouden blijven wonen totdat we plotseling een potentiele koper vonden. We zijn toen gaan zoeken naar een ander huis maar aan alle huizen die we bekeken mankeerde wel iets en was weer het nodige onderhoud noodzakelijk. Daar zaten we nu net niet op te wachten.

Maar na veel zoeken vonden we een huis op een schitterende locatie met aan de voorkant uitzicht op een parkje en aan de achterkant uitzicht op akkers en weilanden. Het huis lag bovendien in een klein en rustig dorpje iets te zuiden van Venray en ligt even ver van Ada’s werk als ons huidige huis. Toen we het huis van binnen gingen bezichtigen bleek het precies het huis te zijn wat we graag wilden hebben. Er hoefde helemaal niets aan te gebeuren en bovendien stond het leeg. We waren direct verliefd op dit huis. Maar ons huis was nog niet verkocht.

We gingen eerst op vakantie naar Gran Canaria zodat we er nog eens goed over na konden denken. Maar toen we terug kwamen van die vakantie hebben we toch een optie op het huis genomen. Inmiddels waren de potentiele kopers van ons huis druk bezig om te proberen om hun huis te verkopen. Toen dat toch wat minder vlot liep dan wij dachten besloten we toch maar om ons droomhuis te kopen en om ons huis via de makelaar te gaan verkopen. We waren al druk aan het onderhandelen toen de ommekeer kwam. De potentiele kopers van ons huis wisten hun huis te verlopen. De volgende dag kochten ze ons huis en de dag erna kochten wij ons nieuwe huis.

Ik had de afgelopen weken door de stress erg slecht geslapen maar nu viel er een hele last van ons af. We hebben geweldig veel zin om naar ons nieuwe huis te gaan. We zullen daar eind mei naar toe verhuizen.

Opmerkelijk zijn wel zijn de reacties van veel mensen. Veel mensen snappen niet waarom we Overloon willen verlaten en waarom we naar zo’n klein en rustig dorpje zonder voorzieningen willen verhuizen. Veelal achter onze rug om (we krijgen het toch wel te horen) wordt er veel over gekletst al zal men dat niet toegeven. Ze doen maar. Wij hebben er zin in!

Geen opmerkingen:

Google Adsense